Truck Forum - Truck Mod Central Black Bear Performance

Go Back   Truck Forum - Truck Mod Central > WELCOME TO TMC > TMC FORUM RULES & OPERATION > Our Forum HOW TO

Sponsored Ads
Register to remove these ads.

Our Forum HOW TO

2008 Super Duty tow/haul


This is a discussion on 2008 Super Duty tow/haul within the Our Forum HOW TO forums, part of the TMC FORUM RULES & OPERATION category!
I'm new so bear with me please. The Tow/ Haul feature seems to only work when the unit is cold. ...

HOW TO use TMC functions and features.

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  Go to top #1 (permalink)  
Old 03-21-2017, 08:31 AM
I'm NEW... What now?
 
Join Date: Mar 2017
Age: 61
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
2008 Super Duty tow/haul

I'm new so bear with me please. The Tow/ Haul feature seems to only work when the unit is cold. Below 50 degrees ambient temp. First start in morning it works fine until I turn the truck off then will not come on again until the truck sits long enough to totally cool down. If the air temp is above 50 in the morning it will not work at all. All I have done so far is check the fuse, remove covers and check the switch wiring for cracks or open and ohm the switch. All checked good. I'm just wondering if anyone has experienced something similar.
Thanks in advance. Ed.
Reply With Quote
  Go to top #2 (permalink)  
Old 03-21-2017, 09:17 AM
PenguinLTZ's Avatar
ADMIN 
   
 
Join Date: May 2009
Location: PNW
Posts: 25,277
Vehicles
Mentioned: 23 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Are you saying the tow/haul indicator light is not coming on at all above those temps?
__________________
2015 SILVERADO 2500HD LTZ CREW CAB 4X4 DURAMAX/ALLISON

Reply With Quote
  Go to top #3 (permalink)  
Old 03-21-2017, 10:18 AM
I'm NEW... What now?
 
Join Date: Mar 2017
Age: 61
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
The light does not come on and the tow/haul does not work when warm. When cool the light works and tow/haul engages.
Reply With Quote
  Go to top #4 (permalink)  
Old 03-21-2017, 07:43 PM
PenguinLTZ's Avatar
ADMIN 
   
 
Join Date: May 2009
Location: PNW
Posts: 25,277
Vehicles
Mentioned: 23 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by lkedprice View Post
The light does not come on and the tow/haul does not work when warm. When cool the light works and tow/haul engages.
Understood, just wanted to clarify. I will poke around and see what would inhibit it, but I think you are on the right track by checking connections. Since it is temp related, I would check any electrical connection at the trans itself
__________________
2015 SILVERADO 2500HD LTZ CREW CAB 4X4 DURAMAX/ALLISON

Reply With Quote
  Go to top #5 (permalink)  
Old 03-25-2017, 02:03 PM
Draenor's Avatar
KILL ALL HUMANS!!!!
  
 
Real Name: John
Join Date: Jun 2009
Location: Now in Scott,LA
Posts: 6,233
Vehicles
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Strange. When driving does the trans temp gauge work?

Since it's temp related, my guess(for now) would be the trans temp sensor.
__________________
04 2500HD Whippled 2.3
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





All times are GMT -5. The time now is 01:38 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.3 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.